Jeugd

Cursussen & VISlessen

Vanwege de geldende coronamaatregelen konden de geplande VISmeester-cursus en VIScoach-cursus evenals de VISlessen geen doorgang We zijn voornemens om deze in 2022 weer op te pakken en in te plannen.

Wedstrijden

Ook voor de jeugdwedstrijden gold dat wij vanwege de coronamaatregelen een groot deel moesten afgelasten. Pas in oktober lieten de versoepelingen het toe om wat voor de jeugd te organiseren. Jongeren konden meedoen aan het Jeugd Streetfishing in Maassluis, een evenement in samenwerking met Sportvisserijbelangen Delfland. Ondanks het lage aantal aanmeldingen was het een geslaagde dag met veel leuke vangsten.

Op zondag 12 september is op de nieuwe steigers langs Kanaal door Voorne de Youth Challenge gevist. Deze wedstrijdenserie is door verschillende federaties op regionale wateren georganiseerd. Vissers van de U15 en U20 waren welkom zich aan te melden voor alle wedstrijden in deze serie. Degene die na de vijf wedstrijden verdeeld over de verschillende federaties het hoogste puntenaantal had, werd kampioen.

Jeugdactiviteiten voor 14-18 jaar

Begin vorig jaar stonden we in de startblokken met een leuke planning vol jeugdactiviteiten, maar we hebben hier vanwege de coronamaatregelen een groot deel van moeten afzeggen. Na versoepelingen later in het jaar gingen er alsnog een aantal activiteiten door. Zo zijn we in augustus en september vijf keer gaan vissen op haai. Onder begeleiding van Barracuda Sportvisserij namen we in totaal zo’n 45 jongeren mee de Noordzee op. Ze hebben goed gevangen! Ofwel, een geweldige ervaring. Wij zijn voornemens deze activiteit in 2022 opnieuw te organiseren.

Op 5 november organiseerden we in samenwerking met de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars de roofvisclinic. De in totaal 40 jongeren kwamen naar Alblasserdam voor een inspirerende dag gevuld met informatie over roofvissen, die direct in de praktijk is gebracht. Bekijk de video voor een mooie indruk van deze dag.

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie bestaat uit Ben van den Bos, Gerco van Alphen, Jacco Zanen, Hikmet Hakioglou, Richard Machielsen en Stein Timmers. Het zestal komt op jaarbasis zo’n zes keer bij elkaar en wordt in 2022 versterkt door een jeugdraad.

Roofvisclinic Alblasserdam