Wedstrijden

Wedstrijden

In 2021 zette de federatie zich in voor de organisatie van uiteenlopende selectiewedstrijden, federatieve kampioenschappen en de clubkampioenschappen. Er hebben verschillende selectiewedstrijden plaatsgevonden, waar mogelijk binnen diverse disciplines.

Het wedstrijdseizoen startte op zaterdag 10 juli in Rotterdam met het Federatief Kampioenschap Streetfishing. In samenwerking met HSV Groot Rotterdam organiseerden we de eerste van zes selectiewedstrijden voorafgaand aan het NK. Tweeëntwintig koppels visten vijf uur lang in de binnenstad van Rotterdam. Uiteindelijk wisten veertien koppels vis te vangen, variërend van baars tot snoekbaars en roofblei.

Tot grote vreugde vond ook de strijd om het Clubkampioenschap plaats, van de eerste ronde tot de finale. Van de acht teams die startten visten er uiteindelijk vier de finale langs het Kanaal door Voorne. Hier kroonde de Watergeus zich tot Clubkampioen van 2021. Daarnaast is het Vijverkampioenschap gevist op twee locaties: de Slothoeve en de Vossekuil. Een kwart van de beste vissers ging voor de landelijke finale naar de Berenkuil.

Later in het jaar vond onze laatste wedstrijd plaats: het FK Zout. Tijdens een zeer regenachtige dag gingen zo’n 80 deelnemers de strijd met elkaar aan bij Hoek van Holland. We zijn voornemens om in 2022 in te zetten op een breder deelnemersveld, waaronder ook dames en jeugd.

Opleidingsteams

In 2021 hebben we de formatie van een federatief jeugdteam verder voortgezet. Wedstrijdcoach Niels Evers begeleidde dit proces. Sportvisserij ZWN probeert ondanks de leegloop vanwege ouder wordende kinderen één of twee additionele teams te vormen. In 2022 willen we met name verder gaan met het zoeken naar leden voor deze teams en het opvullen van de coachposities.